Zorgvuldig privacy advies & heldere privacy verklaring

Het Zwangerenportaal heeft als doel het informeren van zwangere vrouwen en hun naasten rondom hun zwangerschap. Dit kan onder andere door een koppeling te maken met het het zwangerschapsdossier van de zorgverleners waarmee een zwangere vrouw mee te maken krijgt, bijvoorbeeld verloskundigen, gynaecologen, echoscopisten en kraamverzorger.

Visie op privacy
Joost Faassen oprichter van het Zwangerenportaal vindt het van belang dat dat de privacy van de bezoekers gerespecteerd worden. “Door samenwerkingen in de geboortezorg zien wij helaas dat er veel te verbeteren valt aan de manier waarop met privacy van mensen wordt omgegaan. Zowel op technich vlak als op ’t gebied van netjes toestemmingen vragen aan de client, en haar hier goed over informeren wat er met haar gegevens gebeurd.”

Janneke van MetRechtHelder hielp het Zwangerenportaal met het opstellen van een heldere transparante privacy verklaring. Ook ondersteunt ze het Zwangerenportaal in het nemen van stappen om aan de wet te voldoen. Bijvoorbeeld over het plaatsen van cookies. Ze dacht mee over de vraag of toestemming nodig was en hoe de toestemming zo gebruikersvriendelijk te verwerken op de website.

“Janneke is een absolute expert op het gebied van privacy recht en helpt ons om hier op praktische manier invulling aan te geven. De samenwerking met Janneke is erg prettig, deskundig, duidelijk en daarmee een echte aanvulling voor onze onderneming.”
Joost Faassen van het Zwangerenportaal