Werkwijze
Om tot persoonlijke algemene voorwaarden of een ander juridische documenten te komen, werk ik met een aantal heldere stappen:

Vrijblijvend gesprek

Ik plan altijd eerst een vrijblijvend gesprek in. Daarin bespreken we wat je precies wilt en nodig hebt. Die informatie gebruik ik voor het opstellen van een offerte.

Ik vind het altijd prettig om je bedrijf goed te leren kennen en ook al te spreken over je visie als ondernemer. Jouw visie hoe je graag samenwerkt met je klanten is namelijk een belangrijk uitgangspunt van je voorwaarden. Ook geef ik je altijd wat praktische tips. Soms juridisch, maar juridische keuzes kunnen soms ook leiden tot nieuwe business kansen of mogelijkheden. Als ervaren ondernemer vind ik het leuk om hierover met je te sparren.

De kennismaking verplicht je tot niets. Dus bel gerust als je wil kennismaken!

Planning

Na akkoord op de offerte spreken we samen een realistische planning af.

Ik werk altijd met rust en aandacht aan jouw persoonlijke voorwaarden en hebben een of meerdere interactieve sessies nodig om de inhoud van jouw voorwaarden te bepalen.

De gemiddelde doorlooptijd van het opstellen van persoonlijke en bondige voorwaarden is 2-3 weken. Maar is mede afhankelijk hoe snel je reageert op mijn concepten of informatie aanlevert.

Interactieve bijeenkomst

Om te komen tot een persoonlijke document houden we een interactieve sessie. Dit kan ook online. We bespreken wat je wil uitstralen met je document en hoe je graag samenwerkt met je klanten of freelancers die je inhuurt.

Ook leg ik opties voor wat je op kan nemen. Ik vind het van belang dat je bewuste keuzes maakt wat op te nemen en wat niet. Daarom leg ik je de voor- en nadelen uit van het wel of niet opnemen van onderwerpen in je documenten.

Daarnaast kijk ik hoe je juridische risico’s zoveel mogelijk kunt beperken. Dit kan met jouw voorwaarden, maar misschien ook op een andere manier. Bijvoorbeeld door het verzekeren.

Door uit te leggen wat je in je voorwaarden op kan nemen wordt het echt jouw document en begrijp je ook nog eens wat er staat en wat je er wanneer aan hebt!

Feedback

Ik ga voor je aan de slag en ik stel een concept document voor je op. Ik stuur deze aan je op, zodat je deze van feedback kan voorzien.

Persoonlijke voorwaarden

Ik pas de tekst aan naar aanleiding van jouw feedback. Het resultaat zijn heldere & bondige voorwaarden die passen bij jouw bedrijf. Een document die helemaal van jou is en die je ook nog eens begrijpt.

Mijn tarieven en voorwaarden
Ik hou van transparante prijzen. Daarom beschrijf ik in mijn offerte concreet wat ik ga doen voor welke prijs. Ook geef ik aan wat mogelijk meerwerk oplevert en wat daarvan de kosten zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Voor al mijn opdrachten gelden de algemene voorwaarden van MetRechtHelder. Uiteraard zijn die helder, compact en toegankelijk. Benieuwd? Bekijk dan mijn voorwaarden. Ik laat je letterlijk zien hoe ik met je graag met je samenwerk!